fredag 29 april 2016

Bortom Golden Gate



Motvind. Finns det nå värre. Halva Kungsängsgatan är avklarad när jag kommer på det.


– SPÖT!


– Neeeeej!


Jag vänder cykeln.


– Får se det som mental träning. Tänker jag och trampar tillbaka hela vägen tillbaka till högst upp på Viksäng.


– Ska jag skita i det? Tänker jag när jag sätter nyckeln i dörren.


Jag öppnar, tar spöt som står lutad mot väggen på insidan. Jag stänger dörren och går nedför trapporna.


– Man e fan inte den som ger upp i första taget. Tänker jag passerande den punkt där jag vände cykeln bara för en stund tidigare. 

Det är mer folk som promenerar längs den lilla hamnbassängen idag. Jag tar sats och rullar upp på ”Golden Gate” bron. Vinden blåser i örat från syd. Vattenytan är sågtandad, eller ”kexchoklad yta” som jag kallar den. Cykeln parkeras vid träden nära bryggan då jag måste in och jobba om ett par timmar. Jag riggar spöt, video- och systemkameran. Vill inte missa några bilder den här gången. Igår hittade jag två lite bättre gäddor här. Den ena var på i några sekunder och den andra i ett par minuter. Jag tar mig ut på bryggan, slår på kameran och släpper ut flugan i vattnet. Jag fiskar mig kortkastande bort över brygga. Flugan landar invid båten, den fiskas hem ryckvis. Går några steg och lägger ut den mot båten igen. Halvvägs hem tar det. 





Spöt bugar då gäddan simmar ut från bryggan. Den bökar runt utanför mig på djupet. Det är en fin fisk som kommer upp och tar sats för att ta sig ner på djupet igen. Jag tar några bilder när fisken åmar och kränger i ytan. Till slut ger den sig och jag böjer mig ner för att lossa den i vattnet. Jag letar vidare efter gädda, men det är ingen som vill avslöja sig. Jag packar ihop prylarna och cyklar mot jobbet. Willys sportfiske ligger på vägen. Behöver några fler Wiggle Tails till mina flugor. Finntorparn är där. Peters bjudkaffe skvalpar varmt i magen när jag cyklar till jobbet.

 
Efter jobbet kan jag inte låta bli att lägga några fler kast, då solen tittar fram. Jag hittar en gädda till. Kolla in ögonen på henne. Det ena stirrar stint på flugan och det andra rakt ut.

Jag tror att mitt spö kände på sig att något skulle hända idag. 
Något som gjorde att den ville stanna hemma.

Spöt är numer betydligt kortare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar